-
CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg - OXFAM OXFAM FAIR TRADE (FT) (kawy i inne produkty FT)
![CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg - OXFAM OXFAM FAIR TRADE (FT) (kawy i inne produkty FT) CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg - OXFAM OXFAM FAIR TRADE (FT) (kawy i inne produkty FT)](/images/skarbysmaku/1000-2000/CUKIER-TRZCINOWY-MASCOBADO-FILIPINY-FAIR-TRADE-BIO-1-kg-O-FAM-O-FAM-FAIR-TRADE-FT-kawy-i-inne-produkty-FT_%5B1543%5D_480.jpg)
![CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg - OXFAM OXFAM FAIR TRADE (FT) (kawy i inne produkty FT) CUKIER TRZCINOWY MASCOBADO FILIPINY FAIR TRADE BIO 1 kg - OXFAM OXFAM FAIR TRADE (FT) (kawy i inne produkty FT)](/images/skarbysmaku/1000-2000/CUKIER-TRZCINOWY-MASCOBADO-FILIPINY-FAIR-TRADE-BIO-1-kg-O-FAM-O-FAM-FAIR-TRADE-FT-kawy-i-inne-produkty-FT_%5B1543%5D_480.jpg)
Symbol:
5400164167031
51.00
Cena przesyłki | 23 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5400164167031 |
Zamówienie telefoniczne: 515771938
Zostaw telefon |
SKŁADNIKI
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.
OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1758 kJ / 414 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,015 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ekologiczny cukier trzcinowy Mascobado.
OPIS
Cukier Muscovado i cukier Mascobado to praktycznie to samo. Różnica w nazwie wynika głównie z transliteracji lub regionalnych różnic w zapisie, ale oba terminy odnoszą się do tego samego rodzaju cukru.
Cukier Muscovado powstaje poprzez krystalizację i suszenie soku trzcinowego, z minimalnym przetwarzaniem. Część melasy pozostaje w kryształkach cukru, nadając mu charakterystyczny smak.
Cukier ma lepką, wilgotną konsystencję. Kryształki są drobne i ciemnobrązowe. Wyraźny, intensywny smak melasy, z nutami lukrecji i toffi.
Stosowany w wypiekach, marynatach, chutneyach i daniach o bogatym smaku. Popularny w kuchniach azjatyckich i brytyjskich.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1758 kJ / 414 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 99 g
w tym cukry: 99 g
Białko: 0,4 g
Sól: 0,015 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ilość w opakowaniu zbiorczym:
10
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
CERTYFIKAT BIO:
CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR - NAZWA I ADRES:
OXFAM FAIR TRADE, VERVERIJSTRAAT 15, 9000 GENT
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.